Over deugden en ondeugden

Over deugden en ondeugden - H. Peeters | Do-index.org

INFORMATIE

AUTEUR
H. Peeters
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Over deugden en ondeugden.pdf

Wil je het boek lezen?Over deugden en ondeugden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H. Peeters. Lezen Over deugden en ondeugden Online is nu zo gemakkelijk!



OMSCHRIJVING


Klein, maar lieflijk boekje over moraal, de strijd tussen goed en kwaad. Erudiet en relativerend, over ‘Het beeld als hoeder van de deugd’, ‘Moraal en empirie’, ‘Het dierenrijk en de zondeval’, ´Het beeldverhaal als burgerlijk manifest’ en ‘Voortzetting van de maagdenstrijd’. Een geschiedenis van ideeën en praktijken. Rijk geïllustreerd.


... en ondeugden zijn in het christendom verbonden met goede werken en zonden ... Negentiende-eeuwse wetenschapsethiek ging over 'deugden en ... ... .Ze vormen een dankbaar onderwerp voor de schilderkunst, vooral in kerken (bijvoorbeeld als fresco).De deugden en ondeugden worden in de kunst voorgesteld door gedaanten van vrouwen, die een attribuut dragen, soms door het attribuut alleen. Zowel het aantal deugden als het aantal ondeugden werd door Aristoteles op ... Over deugden en ondeugden (Paperback). Klein, maar lieflijk boekje over moraal, de strijd tussen goed en kwaad. ... Deugd & Ondeugd - is888.info ... . Klein, maar lieflijk boekje over moraal, de strijd tussen goed en kwaad. Erudiet en relativerend, over 'Het beeld... Over de verwantschap met waarden - positieve idealen - is eerder bericht. Over sommige deugden die hieronder zijn genoemd, bestaat dan ook discussie over het nu echt karaktereigenschappen zijn. De Trouw heeft trouwens de afgelopen jaren een mooie serie gemaakt waarin verschillende deugden vanuit diverse beroepen zijn toegelicht...



GERELATEERDE BOEKEN