De moedervlek

De moedervlek - Kristien Dieltiens | Do-index.org

INFORMATIE

AUTEUR
Kristien Dieltiens
DIMENSIE
8,9 MB
BESTANDSNAAM
De moedervlek.pdf

Wil je het boek lezen?De moedervlek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kristien Dieltiens. Lezen De moedervlek Online is nu zo gemakkelijk!



OMSCHRIJVING


Sarah heeft pijn. Ze vertelt het aan de vogels, maar de vogels zeggen het niet verder. Ze zou het willen vertellen op school, maar kan het niet. Er klinken stemmen in haar. Ze lachen het leed weg of ze laten haar juist de pijn voelen die Sarah alleen kan wegnemen door andere pijn te veroorzaken. Lichamelijke pijn. Waarom haat ze klassieke muziek? Waarom droomt ze van een vader die haar in zee draagt en die haar 'Amira' noemt? Waarom wil ze haar mooie moeder niet meer zien? Ze begint een langzame tocht naar genezing... Een meeslepend en ontroerend verhaal over hoe iemand op eigen kracht de erfenis van het verleden overwint en eindelijk het eigen leven weer in handen neemt. Het verhaal, dat niemand onbewogen zal laten, is een aanrader voor elke volwassenen en voor jongeren vanaf 15 jaar.


...= moedervlek; naevocellularis = pigmentcellen) ... Huidkanker: herken de symptomen | Gezondheidsnet ... . Een moedervlek kan al bij 1 op de 100 pasgeborenen bij de geboorte te zien zijn. Meestal zijn moedervlekken pas tussen de 10e en 30ste levensjaar te zien. De meeste moedervlekken zijn dus later verworven, maar er bestaan ook aangeboren moedervlekken. De concentratie van de melanocyten en de mate waarin deze cellen pigment produceren bepalen de kleur van de moedervlek. Moedervlekken staan sterk in de belangstelli ... De moedervlek - Kristien Dieltiens - pluizuit ... . Moedervlekken staan sterk in de belangstelling omdat bij elke moedervlek de (overigens zeer kleine) kans bestaat dat deze ontaart in een melanoom , een agressief soort huidkanker die uitgaat van 'ontspoorde' melanocyten. Een moedervlek is een ophoping van bruine kleurstof in de huid. Het is normaal om moedervlekken te hebben. Iedereen heeft ze. Een normale moedervlek hoeft niet behandeld te worden. Een moedervlek moet onderzocht worden bij; een onregelmatige vorm een on...



GERELATEERDE BOEKEN