Het jaar van de dood van Ricardo Reis

Het jaar van de dood van Ricardo Reis - Jose Saramago | Do-index.org

INFORMATIE

AUTEUR
Jose Saramago
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Het jaar van de dood van Ricardo Reis.pdf

Wil je het boek lezen?Het jaar van de dood van Ricardo Reis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jose Saramago. Lezen Het jaar van de dood van Ricardo Reis Online is nu zo gemakkelijk!



OMSCHRIJVING


In december 1935 keert de dichter-arts Ricardo Reis, een van de heteroniemen van de grote Portugese dichter Fernando Pessoa, terug naar Lissabon omdat Pessoa enkele dagen eerder overleden is. Hij neemt zijn intrek in een hotel, waar hij verliefd wordt op het kamermeisje dat dezelfde naam draagt als de aanbeden vrouw uit zijn klassieke oden: Lydia. We volgen hem op zijn dooltochten door de stad en zijn getuige van zijn worsteling met de tijdgeest, die bepaald wordt door de dictatuur van Salazar, de Spaanse burgeroolog en Hitler-Duitsland. Het jaar van de dood van Ricardo Reis is een hommage aan Pessoa, maar tegelijkertijd een roman over een tijd waarin een waanzinnig geworden wereld haar eigen ondergang tegemoet raast.


...ven bij Het jaar van de dood van Ricardo Reis ... Het jaar van de dood van Ricardo Reis | 9789460926587 ... ... . Saramago is al lang mijn lievelingsschrijver en dit boek heb ik recent herlezen en met evenveel genot als de eerste keer. De lezer wordt wel geacht bekend te zijn met het heteroniem van Fernando Pessoa, één van de grootste dichters die ooit geleefd heeft. Het heteroniem is door de Portugese schrijver José Saramago (1922-2010) verwerkt in zijn roman Het jaar van de dood van Ricardo Reis (1984), een hommage aan Pessoa. Daarin is Reis uit Brazilië teruggekomen, ... Het jaar van de dood van Ricardo Reis - José Saramago ... ... . Daarin is Reis uit Brazilië teruggekomen, kort ná Pessoa's dood waarover Alvaro de Campos, een ander heteroniem van Pessoa, hem heeft ingelicht. Hij dwaalt door Lissabon. In december 1935 keert de dichter-arts Ricardo Reis, een van de heteroniemen van de grote Portugese dichter Fernando Pessoa, terug naar Lissabon omdat Pessoa enkele dagen eerder overleden is. Hij neemt zijn i...



GERELATEERDE BOEKEN