Getekend Henk Schiffmacher

Getekend Henk Schiffmacher - Henk Schiffmacher | Do-index.org

INFORMATIE

AUTEUR
Henk Schiffmacher
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Getekend Henk Schiffmacher.pdf

Wil je het boek lezen?Getekend Henk Schiffmacher in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Henk Schiffmacher. Lezen Getekend Henk Schiffmacher Online is nu zo gemakkelijk!



OMSCHRIJVING


Kunstenaar en fenomeen Henk Schiffmacher neemt de lezer mee op een opzienbarende trektocht langs de bijna honderd tatoeages op zijn lichaam. Sinds Schiffmacher zijn eerste tatoeage - een ramshoorn - op zijn arm heeft laten zetten, is hij gefascineerd door de geschiedenis en achtergronden van deze volkskunst. Sindsdien vormt zijn lichaam zijn kladblok en vitrine en vormt daarmee een verlengde van zijn aanzienlijke collectie tatoeage-gerelateerde objecten en kunstwerken. Op zijn eigen, onnavolgbare wijze, vertelt Schiffmacher over het hoe en waarom van zijn tatoeages, de (traditionele) manier waarop ze zijn aangebracht en de kunstenaars erachter. In zijn typerend proza, dat het midden houdt tussen de zorgvuldig gekozen woorden van een gereformeerde ouderling en de straattaal van de wallen, beschrijft hij een bont gezelschap van tattoogrootheden, - vrienden, -vijanden, freaks en andere figuren aan de marges van de samenleving. Hij toont de mens in zijn veelzijdigheid en extreme manifestaties, maar altijd beschreven met interesse, respect en sympathie. Schiffmacher toont vooral ook zichzelf en wat hem bezighoudt. Dit boek is een must voor ieder die zich tot de orde der tekendragers wenst te rekenen maar vooral ook voor hen die nou eens echt willen weten waarom mensen zich in godsnaam laten tatoeeren.


...d Henk Schiffmacher (Paperback). Kunstenaar en fenomeen Henk Schiffmacher neemt de lezer mee op een opzienbarende trektocht langs de bijna ... Getekend Henk Schiffmacher by LM Publishers - Issuu ... ... Schiffmacher heeft een kledinglijn opgezet onder de naam 'LOOT' by Henk Schiffmacher. Amsterdam Tattoo Museum [ bewerken | brontekst bewerken ] Op 5 november 2011 opende het Amsterdam Tattoo Museum , het grootste tatoeagemuseum ter wereld, met aan de basis de verzameling die Schiffmacher in meer dan dertig jaar bijeen had gebracht. Getekend. Henk Schiffmacher. ATM Publishing Velperbuitensingel 8 6828 CT Arnhem Email: [email protected] www.lmpublishers.nl. ATM Pub ... Getekend Henk Schiffmacher | Topboeken ... . Getekend. Henk Schiffmacher. ATM Publishing Velperbuitensingel 8 6828 CT Arnhem Email: [email protected] www.lmpublishers.nl. ATM Publishing is een imprint van LM Publishers ATM Publishing is ... Getekend Henk Schiffmacher Kunstenaar en fenomeen Henk Schiffmacher neemt de lezer mee ...



GERELATEERDE BOEKEN