Aikido

Aikido - B. Allemann | Do-index.org

INFORMATIE

AUTEUR
B. Allemann
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Aikido.pdf

Wil je het boek lezen?Aikido in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur B. Allemann. Lezen Aikido Online is nu zo gemakkelijk!



OMSCHRIJVING


Aikido, een Japanse vechtsport die oorspronkelijk aan het begin van de 20e eeuw door Morihei Ueshiba werd ontwikkeld, is een combinatie van zelfverdediging, spirituele verlichting, fysieke gezondheid en zelfvertrouwen. De naam betekent ‘de weg van de harmonie van de levenskracht’. Het principe van aikido is dat men zichzelf verdedigt door bewegingen met het hele lichaam, waardoor een bewegingssfeer rond een vast centrum ontstaat. Simpel gezegd: bij aikido gaat het erom de uit een aanval voortvloeiende energie door te sturen. Dit wordt bereikt door een sterke, flexibele positie en een welgekozen lichaamshouding tegenover de aanval, gecombineerd met goedgetimede bewegingen. Aikido wordt steevast met een partner geoefend, waarbij elk om beurten de uke (aanvaller) en de tori (degene die de techniek uitvoert) is. Omdat aikido beoogt de kracht van een aanvaller tégen hem te gebruiken, kost het meestal wat meer tijd om het onder de knie te krijgen dan andere vechtsporten.


... (合気道 aikidō), letterlijk vertaald "de weg van het samenkomen met Ki" is een Japanse krijgsdiscipline (zie onder) met een sterk filosofische inslag, die in het begin van de 20e eeuw door Morihei Ueshiba ontwikkeld werd ... Aikido School Ando - Aikidoschool Ando ... . Ueshiba, door aikidoka's O'Sensei (de grote meester) genoemd, liet zich hierbij inspireren door de technieken van de Japanse samoerai en krijgskunsten en/of ... Regarding Aikido, events are being cancelled in all the regions, and most people cannot even keep practicing because of the closing of their training places. Although unavoidable, it is incredibly unfortunate. "The circular movement embodies Aikido's spirit, the spirit of harmony". I believe this thought is the most important for us as ... Aikido is een krijgskunst, welke per de ... Geschiedenis-aikido ... . Although unavoidable, it is incredibly unfortunate. "The circular movement embodies Aikido's spirit, the spirit of harmony". I believe this thought is the most important for us as ... Aikido is een krijgskunst, welke per definitie gericht is op de-escalatie. Het gaat bij Aikido om het controleren en ...



GERELATEERDE BOEKEN