Leerrijpheid

Leerrijpheid - Loïs Eijgenraam | Do-index.org

INFORMATIE

AUTEUR
Loïs Eijgenraam
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Leerrijpheid.pdf

Wil je het boek lezen?Leerrijpheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Loïs Eijgenraam. Lezen Leerrijpheid Online is nu zo gemakkelijk!



OMSCHRIJVING


Motorische ontwikkeling, tanden wisselen, beginnende geletterdheid, dominantie, de kindertekening, lateralisatie, de sociaal-emotionele ontwikkeling...Op veel (vrije)scholen wordt door de kleuterleerkracht, intern begeleider en anderen met grote aandacht gekeken naar kleuters die de overgang van de kleuterklas (groep 2) naar klas 1 (groep 3) gaan maken. Dit boek beschrijft voor ouders en andere opvoeders waar scholen naar (kunnen) kijken bij kleuters tijdens het proces van het vaststellen van de leerrijpheid. Waarom scholen hiernaar kijken, hoe een leerrijpheidsprocedure er uit kan zien, welke leeftijd een kleuter 'moet hebben' en wat een kleuter moet kunnen en zijn, wil het zich in klas 1/groep 3 thuis voelen en tot een andere vorm van leren komen. Begrippen zoals visuele discriminatie, pengreep, sociaal-emotionele ontwikkeling, de kindertekening en vele andere worden toegelicht. De verwachtingen en eisen van de onderwijs inspectie voor de scholen zijn om schreven. De vraag of en hoe ouders het leerrijp worden kunnen ondersteunen, wordt bij ieder ontwikkelgebied beschreven.


...pheid (Paperback). Motorische ontwikkeling, tanden wisselen, beginnende geletterdheid, dominantie, de kindertekening, lateralisatie, de ... Leerrijpheid | Boek | Uitgeverij Christofoor ... ... Dit noemen we leerrijpheid. Het kind zal 'moeten' gaan leren lezen, rekenen en schijven, maar ook motorisch en sociaal emotioneel zal het kind een bepaalde rijpheid moeten hebben. De overgang van de kleuterklas naar groep 3 blijkt vaak een overgang te zijn van spelen naar leren. MRT Praktijk "Leerrijpheid" De overgang van groep 2 naar groep 3 is een grote stap. Eenvoudig gezegd de stap van het spelen naar het ... Leesrijpheid moet je toetsen! Maar op welke manier? ... . MRT Praktijk "Leerrijpheid" De overgang van groep 2 naar groep 3 is een grote stap. Eenvoudig gezegd de stap van het spelen naar het leren. Voor de meeste kinderen gaat de overgang vanzelfsprekend, maar wat te doen als je kind nog niet toe is aan groep 3. leerrijpheid, kort kijken of voor individuele kinderen de juiste beslissing is genomen Rond pasen Leden van het therapeutisch team Informatie inwinnen via de mail over de kinderen...



GERELATEERDE BOEKEN