Wij zeggen hier niet halfbroer

Wij zeggen hier niet halfbroer - Henk van Straten | Do-index.org

INFORMATIE

AUTEUR
Henk van Straten
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Wij zeggen hier niet halfbroer.pdf

Wil je het boek lezen?Wij zeggen hier niet halfbroer in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Henk van Straten. Lezen Wij zeggen hier niet halfbroer Online is nu zo gemakkelijk!



OMSCHRIJVING


Henk van Straten groeide op in Eindhoven met drie oudere halfbroers, zijn stiefvader en zijn moeder, om in de weekenden met diezelfde moeder naar zijn vader in Rotterdam te rijden. Zijn stiefvader was hem liever kwijt dan rijk, dacht hij. Zijn moeder, gevangen tussen twee mannen, was aldoor somber en vertrok op zijn vijftiende naar Curacao. Zijn broers waren zijn broers, maar toch ook weer niet. Wij zeggen hier niet halfbroer is een humoristisch, schrijnend, maar liefdevol verhaal over een kind dat dacht altijd vrolijk te moeten zijn en, later, over een puber die eenzaam drugs gebruikte op zijn zolderkamertje en opging in zowel de punk- als de gabbercultuur. Zoals Van Straten zelf zegt: "Gewoon een jeugd, net zoals mijn leven gewoon een leven is.' Dat kan zo zijn, maar Wij zeggen hier niet halfbroer is geenszins "gewoon een boek'. Met dezelfde haarscherpe en ontroerende observaties die we kennen van zijn persoonlijke stukjes en zijn columns voor Volkskrant Magazine toont Van Straten ons de hartverscheurende, grappige herinneringen aan het leven van een jongen die worstelde met identiteit, liefde en mannelijkheid.


...ggen hier niet halfbroer', zei ze. Bij ons thuis mocht je wél gewoon halfbroer zeggen ... Wij zeggen hier niet halfbroer by Henk van Straten ... . Al noemden mijn broers me vaker bastaard en koekoeksjong. Eerste zin Een van mijn broers heeft ooit een Playmobil-poppetje in zijn anus gestopt. Samenvatting. Geschreven bij Wij zeggen hier niet halfbroer. Geen jeugdverhaal met grote trauma's, wat ook wel weer eens fijn is om te lezen. Zeker als je zelf bent opgegroeid in de jaren tachtig en negentig, is dit een leuk boek om te lezen, en ook herkenbaar (het speelgoed, het eten, enzovoorts). Luister naar 'Wij zeggen hier niet halfbroer' door Henk van Straten, verkrijgbaar bi ... Info - HenkvanStraten.nl ... . Luister naar 'Wij zeggen hier niet halfbroer' door Henk van Straten, verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. Verteld door Job Bovelander. Start vandaag nog een proefperiode van 30 dagen en ontvang je eerste luisterboek gratis. Henk van Straten groeide op in Eindhoven met drie oudere halfbroers, zijn stiefvad Wij zeggen hier niet halfbroer i...



GERELATEERDE BOEKEN