Knoflook en pekel

Knoflook en pekel - Josep Maria de Sagarra | Do-index.org

INFORMATIE

AUTEUR
Josep Maria de Sagarra
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Knoflook en pekel.pdf

Wil je het boek lezen?Knoflook en pekel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Josep Maria de Sagarra. Lezen Knoflook en pekel Online is nu zo gemakkelijk!



OMSCHRIJVING


Tijdens een zwoele zomervakantie in een arm vissersplaatsje aan de Costa Brava wordt de priesterstudent Quimet verliefd op het naaistertje Marí, het mooiste meisje van het dorp. Na een stormachtige aanzet toteen romance moet Quimet terug naar het seminarie in Girona. Zal hij zijn soutane aan de wilgen hangen? En zo ja, zal de ambitieuze Marí voor Quimet kiezen of voor de veel oudere maar succesvolle vertegenwoordiger in fournituren, meneer Peret? In een even lyrische als sarcastische ode aan de liefde neemt De Sagarra de lezer mee van de ruige Catalaanse kust naar de statige domstad Girona en de geanimeerde marktstad Figueres, om de roman te eindigen in het surreële landschap van Cap de Creus.Josep Maria de Sagarra (1894-1961) was een van de zeldzame kunstenaars die bij leven op handen werden gedragen door zowel collega's, critici als het grote publiek. Hij liet een omvangrijk oeuvre na, in vrijwel alle literaire genres. 'Knoflook en pekel, De Sagarra's tweede roman, verscheen in 1928 en werd voorafgegaan door 'Paulina Buxareu' (1919) en gevolgd door zijn meesterwerk, het al eerder vertaalde 'Privéleven' (1932).


...k en pekel' is een magistraal, brutaal, hilarisch en vilein boek ... Knoflook en pekel by Josep Maria de Sagarra ... . In een overrijpe stijl geschreven, die je doet watertanden en likkebaarden! Elke zin is een feest. De schrijver moet een lekkerbek van jewelste zijn geweest. En ook al barst het boek uit zijn voegen van de humor en de bizarre vergelijkingen, het einde is aangrijpend. Marí en Quimet zijn geen slechte karakters. Op verreweg de meeste personages in Knoflook en pekel lijkt het idee van 'goed en slecht' nauwelijks vat te hebben. Ze leven eerder buiten de moraal dan aan de lijzijde daarvan, ... Knoflook en pekel door Josep Maria de Sagarra ... . Ze leven eerder buiten de moraal dan aan de lijzijde daarvan, in een animaliteit die hen nauwelijks onderscheidt van de zeenatuur om hen heen. Voor Knoflook en pekel, de roman die voorafging aan Privéleven, bleef Sagarra niet in de grootstedelijke kringe...



GERELATEERDE BOEKEN